titels

Menoia, een compositie van de Griekse woorden eunoia en metanoia, staat voor het proces waarbij we samen op zoek gaan naar perspectief.  Bij menoia kan je terecht voor psychologische hulp op maat, waarbij de focus ligt op jouw persoonlijke doelstellingen. Om deze te kunnen realiseren zetten we in op jouw krachten en mogelijkheden, alsook jouw steunsysteem

homepagina

Ik ben Iris Stouten, 26 jaar. Ik ben afkomstig van Zutendaal en woon, samen met mijn partner Tom, in Lanaken.


In februari 2016 richtte ik mijn eigen praktijk op met de bedoeling om laagdrempelige psychologische hulp te kunnen bieden op maat van mijn cliënt. Naast mijn zelfstandige activiteit ben ik werkzaam als klinisch psycholoog binnen de mobiele teams van Noolim.


Gedurende mijn opleiding tot Klinisch- en Gezondheidspsycholoog aan de KU Leuven heb ik me verdiept in de studie van het menselijk gedrag. Als klinisch psycholoog ben ik gespecialiseerd in psychische en emotionele processen en begeleid ik cliënten via gesprekstherapie in het verkrijgen van inzichten en het vinden van nieuwe manieren van omgaan met gedachten, emoties en situaties.

In het kader van mijn masterproef heb ik onderzoek gedaan naar de extinctie van pijngerelateerde vrees bij chronische pijnpatiënten. In januari 2017 werden de bevindingen van dit onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Pain. 


Voor mijn praktijkstage kreeg ik de kans om aan de slag te gaan binnen het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum te Rekem. Hier was ik werkzaam binnen het forensisch cluster en ben ik meteen na afstuderen aan de slag kunnen gaan als klinisch psycholoog. Dankzij mijn werkervaringen in de verschillende clusters van het zorgcentrum raakte ik vertrouwd in het begeleiden van personen met diverse psychische klachten.


De afgelopen jaren heb ik me verder gespecialiseerd in het oplossingsgericht begeleiden van cliënten (UCLL) en acceptance en commitment therapie (Allegre). Gedurende mijn begeleidingen werk ik vanuit deze denkkaders en doe ik een beroep op methodieken uit deze therapeutische scholen. In 2018 behaalde ik mijn diploma van leraar (CVO Limlo). Uiteraard blijf ik me steeds bijscholen door het volgen van diverse workshops en vormingen.

Contact

Met dank aan

Contact
x
x

Evenement

Datum:
Locatie:
Telefoon:

Algemene info:

x

Evenement verwijderen

Ben je zeker dat je het evenement wilt verwijderen?

x

Evenement beheer

Evenement gegevens aanpassen.

Voeg een datum toe