titels
natuur menoia zutendaal psychologie limburg

Individuele therapie


Voel je je niet goed in je vel? Wil je jezelf graag beter leren begrijpen? Kan je niet meer functioneren zoals je vroeger kon? ...  Aan de hand van individuele gesprekken wil ik je graag helpen in het terugwinnen van de regie over je eigen leven.

In eerste instantie zal ik ten volle luisteren naar je verhaal en hulpvraag. Samen bekijken we waar je tegenaan loopt en wat je verwacht van deze begeleiding. In de volgende sessies gaan we samen aan de slag en zullen we jouw krachten en mogelijkheden inzetten om jouw doelstellingen te bereiken.

 

Een sessie individuele therapie duurt 50 min en kost 50 euro per sessie. Terugbetaling mogelijk via enkele mutualiteiten, voor meer info zie 'Praktisch'

Individuele coaching


De bron van het werkwoord 'to coach' is het vervoeren van een waardevol persoon van waar hij was naar waar hij wil zijn. Naar analogie hiervan zie ik coaching als een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij we, door het erkennen en stimuleren van jouw krachten en kwaliteiten , ernaar streven om jouw vooropgestelde doelstellingen te bereiken.  Samen met jou ga ik op weg van waar je nu bent naar waar je graag wil staan in je leven.

 

Een sessie individuele coaching duurt 50 min en kost 50 euro per sessie. 

natuur menoia zutendaal psychologie limburg
natuur bos zutendaal psychologie menoia

Wandelcoaching

Zowel uit eigen ervaring, als uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wandelen een positief effect heeft op onze lichamelijke en mentale gezondheid. Verder is gebleken dat mensen door contact met de natuur minder fysieke en emotionele klachten hebben.  Tijdens een sessie wandelcoaching maak ik gebruik van gangbare therapeutische methodieken, maar zet ik uiteraard ook de natuur zelf in als hulpbron. De sessies vinden plaats in de rust van de natuur in Lanaken en omgeving. De wandelingen gaan in principe gedurende alle seizoenen en bij vrijwel elk weertype door. Bij extreem slecht weer zullen we uiteraard de afspraak in de praktijkruimte te Zutendaal laten doorgaan. Het eerste gesprek zal echter steeds plaatsvinden in de praktijk, daarna kunnen we samen op pad gaan in de natuur.

 

Een sessie wandelcoaching duurt 50 minuten en kost 50 euro per sessie. 

Nazorg na opname in psychiatrische setting


Een goede ontslagvoorbereiding gebeurt al vroeg tijdens je opname in het ziekenhuis of zorgcentrum. Samen met jou en je steunsysteem gaan je hulpverleners op zoek naar de meest aangewezen vorm van nazorg voor jou. Voor psychologische of therapeutische ondersteuning voor jezelf en jouw steunfiguren kan je bij Menoia terecht. Idealiter plannen wij reeds een eerste gesprek nog voor jouw ontslag. Op die manier kan jouw behandeling naadloos overgaan in het nazorgtraject, waarin continuïteit van zorg, aandacht voor jou en je omgeving en een terugvalpreventieplan op maat voor mij centraal staan.

 

Een sessie binnen dit traject van nazorg duurt 50 min en kost 50 euro per sessie. Terugbetaling mogelijk via enkele mutualiteiten, voor meer info zie 'Praktisch'

natuur nazorg psychologie zutendaal menoia
titels

Contact
x
x

Evenement

Datum:
Locatie:
Telefoon:

Algemene info:

x

Evenement verwijderen

Ben je zeker dat je het evenement wilt verwijderen?

x

Evenement beheer

Evenement gegevens aanpassen.

Voeg een datum toe